Pincho med lax

Små lyxiga mackor som påminner om tapas fast med skivat rostat vitt bröd toppat med gottis som här med färskost och rökt lax.
Det är gott att rosta bröden men det går också bra att skiva färskt och helst nybakt bröd och toppa direkt utan att rosta dem.
Här har jag räknat två mackor per portion men du kan såklart laga flera om det är det enda tilltugget. Eller en var om du har fler andra sorters tilltugg.
Funkar till fest, buffé, fördrink osv. Gott med en bubblande kall Cava eller torr kyld Fino sherry.

4 portioner pincho med lax

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 8 skivor baguette som surdegsbaugette el barra rustica
  • 2 msk olivolja
  • 150 gram färskost naturell eller smaksatt
  • 150 gram lax, kallrökt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Valfritt: Pensla bröden med olivolja på båda sidor. Stek och rosta dem några i taget i en stekpanna så att de får färg. Eller rostad dem i ugnen hastigt på bakplåtspapper på en plåt 225 grader några minuter.
  2. Bred på färskost och lägg på en bit lax på varje bröd.
  3. Strö över hackad gräslök och droppa lite citron samt mal lite svartpeppar över varje bit lax.
  4. Lägg upp på bricka och servera.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer