Pasta med tonfisk tonfisksås

Pasta med tonfisk. Laga tonfisksås. En mycket god pastasås med lök, vitlök, paprika, svarta oliver och creme fraiche. I pastan kan du koka med broccoli och morötter - nyttigt och gott.
Gillar du ej oliver så ta kapris. Gillar du ej kapris så skippa det.
Tonfisksåsen kan du också smaksätta med curry eller garam masala.
Du kan också välja en smaksatt creme fraiche, grädde eller matlagnings yoghurt. Eller utesluta creme fraiche helt.
Vintips till är rosevin.

4 portioner Pasta med tonfisk tonfisksås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som ex. spagetti, penne eller tagliatelle
  • 1 bukett broccoli (valfritt)
  • 2 morötter (valfritt)
  • 200 gram tonfisk i olja eller vatten
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 1 dl svarta oliver, gärna kalamataoliver eller kapris
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krm socker

Tillagning

  1. Sätt på en stor kastrull vatten till att koka pastan.
  2. Rensa och skär broccolin i buketter. Även stammen kan du putsa och strimla.
  3. Skala och slanta morötterna.
  4. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Koka under tiden pastan enligt paket.
  6. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull några minuter.
  7. Hacka under tiden paprikan i bitar och tillsätt den.
  8. Tillsätt sedan tonfisk, tomatpuré, cayennepeppar, oliver och vinäger samt crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt, svartpeppar samt en nypa socker.
  9. När pastan har fem minuter kvar tillsätter du broccolin och morötterna till pastavattnet så att de kokar mjuka med pastan.
  10. Häll av pastan.
  11. Blanda sedan pastan med tonfiskblandningen och smaka av med mer salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer