Pasta med tonfisk tonfisksås

Pasta med tonfisk. Laga tonfisksås. En mycket god pastasås med lök, vitlök, paprika, svarta oliver och creme fraiche. I pastan kan du koka med broccoli och morötter - nyttigt och gott.
Gillar du ej oliver så ta kapris. Gillar du ej kapris så skippa det.
Tonfisksåsen kan du också smaksätta med curry eller garam masala.
Du kan också välja en smaksatt creme fraiche, grädde eller matlagnings yoghurt. Eller utesluta creme fraiche helt.
Vintips till är rosevin.

4 portioner Pasta med tonfisk tonfisksås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som ex. spagetti, penne eller tagliatelle
  • 1 bukett broccoli (valfritt)
  • 2 morötter (valfritt)
  • 200 gram tonfisk i olja eller vatten
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 1 dl svarta oliver, gärna kalamataoliver eller kapris
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krm socker

Tillagning

  1. Sätt på en stor kastrull vatten till att koka pastan.
  2. Rensa och skär broccolin i buketter. Även stammen kan du putsa och strimla.
  3. Skala och slanta morötterna.
  4. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Koka under tiden pastan enligt paket.
  6. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull några minuter.
  7. Hacka under tiden paprikan i bitar och tillsätt den.
  8. Tillsätt sedan tonfisk, tomatpuré, cayennepeppar, oliver och vinäger samt crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt, svartpeppar samt en nypa socker.
  9. När pastan har fem minuter kvar tillsätter du broccolin och morötterna till pastavattnet så att de kokar mjuka med pastan.
  10. Häll av pastan.
  11. Blanda sedan pastan med tonfiskblandningen och smaka av med mer salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer