Pasta med tonfisk, kapris och sockerärtor

Pasta med tonfisk, kapris, sockerärtor, spenat, vitlök, olivolja, lök, citron och riven parmesan.
Ta extra olivolja om du köper tonfisk i vatten istället för den i olja.
Istället för vanlig pasta kan du välja färsk pasta.

4 portioner pasta med tonfisk

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle, spagetti, penne eller valfri sort
  • 200 gram tonfisk i olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 4 msk kapris i lag
  • 150 gram sockerärtor
  • 0,5 citron
  • 65 gram babyspenat
  • 1,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och pressa vitlöken samt i lägg i en stekpanna med höga kanter.
  2. Koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till pastavattnet.
  3. Börja koka pastan ca 10-12 minuter eller enligt paketet.
  4. Öppna burken med tonfisk och häll av oljan i pannan. Tillsätt ev. några msk mer olivolja i pannan.
  5. Fräs löken någon minut medan du sköljer och strimlar sockerärtorna fint. Tillsätt sockerärtorna till lökblandningen. Fräs någon minuter under omrörning.
  6. Tillsätt tonfisken och kaprisen samt rör runt.
  7. Skölj och riv skalet av citronen och vänd i det.
  8. Riv osten.
  9. Smaka på pastan och häll av den om den är klar.
  10. Blanda ner pastan och spenaten i pannan eller en stor skål eller i pastakastrullen.
  11. Vänd ner hälften av osten, lite salt samt svartpeppar. Blanda runt. Smaka ev. av med lite mera salt.
  12. Servera och garnera med resterande riven parmesan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer