Blandad sallad med tomat och morot

Mangoldskott, babyspenat, isbergssallad passar som grönsallad här med finrivna morötter och tärnade tomater i dressing av olivolja och vinäger.
Välj en fin olivolja samt väl lagrad mjuk och len vinäger så blir salladen godast.

4 portioner blandad sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 200 gram mangoldskott
  • 2 tomater
  • 2 morötter
  • 0,5 gul lök eller rödlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vinäger, vit eller röd
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor skål.
  2. Skölj och rensa salladen. Dela isbergssalladen i ca 5x5 cm bitar. Lägg i salladsskålen.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skala och riv morötter fint.
  5. Skala, dela och finhacka löken.
  6. Blanda allt i salladskålen och servera direkt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer