Pastasås med salsicciakorv

Färsk salsiccia med vitlök, chili, paprika, krossade tomater, grädde, basilika och oregano blir en mycket god pastasås.
Salsicciasåsen är god till pasta som ex. spagetti, penne, rigatoni eller skruvar.
Välj färsk salsiccia som du hittar i välsorterade köttdiskar eller slaktare.
Gillar du riven parmesan kan man ha det till vid servering.
Vill du ha mer hetta i pastasåsen så tillsätt mer chiliflakes eller servera pastan med het chilisås ex. Sriracha-sås.

4 portioner pastasås med salsicciakorv

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 8 mindre salsiccia eller 4 större, ca 400 gram korv
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl grädde eller kokbar créme fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika eller en halv kruka färsk basilika

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  2. Fräs i en stekpanna med 1 msk olivolja i några minuter. Lägg över i en såskastrull.
  3. Skölj och tärna paprika under tiden. Fräs den i 1 msk olivolja några minuter. Tillsätt chiliflakes. Lägg med löken.
  4. Strimla korven och bryn den i olivolja och lägg över med lök och paprika.
  5. Tillsätt krossade tomater och koka upp. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter - förslagsvis medan du kokar pasta.
  6. Smaka av pastasåsen med salt, peppar och oregano. Strimla färsk basilika och tillsätt den eller tillsätt torkad basilika.
  7. Pastasåsen med salsicciakorv är klar att serveras med pastan.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer