Pasta med Serranoskinka

Rostad och knaprig blir Serranoskinka eller annan lufttorkad skinka jättegott blandat med ruccola, parmesan, valnötter, spenat, citron och olivolja.
Rostad lufttorkad skinka blir jättegod, salt och knaprig.
Du kan ta annan lufttorkad skinka. Räkna 3 skivor skinka per portion.
Gott med surdegsbaguette med färskost samt tärnad tomat med vinäger och olivolja.

4 portioner pasta med Serranoskinka

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 140 gram tunt skivad Serranoskinka
  • 350 gram spagetti eller pasta som penne, fjärilar eller gnocchi
  • 150 gram valnötter
  • 65 gram babyspenat
  • 30 gram ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Börja med att rosta serranoskinkan: sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut skinkan på en eller två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Rosta skinkan i 15-20 minuter tills den har fått färg men inte är mörk brun och bränd. OBS passa så den inte bränns - det går snabbt mot slutet. Den ska ha krympt och vara lite knaprig här och där. Den stelnar sedan vidare när den kallnar.
  4. Ta ut och låt svalna.
  5. Börja under tiden koka upp vatten till pastan.
  6. Koka pastan enligt paket. Vanligtvis 8-10 minuter för spagetti.
  7. Pressa ut citronsaft och blanda med olivolja.
  8. Skölj ruccola och spenat.
  9. Riv parmesanost.
  10. Krossa valnötterna grovt.
  11. Krossa en tredjedel av den rostade skinkan och blanda med pastan tillsammans med citron, olivolja, parmesan, valnötter, ruccola, spenat, salt och peppar. Smaka av med salt.
  12. Servera och garnera varje portion med några bitar hel rostad Serranosskinka. Strö ev. över lite parmesan också.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer