Spagetti med parmesan

Här med extra allt men pastan blir också god på enklast vis med riven parmesan och smör eller olivolja, salt och peppar.
På bilden har lyxat till spagettin ordentligt med soltorkad hackad tomat, vitlök, chiliflakes, ruccola, basilika samt serverat med rostad vitlök, nybakt baguette och en tomatsallad med färsk basilika, olivolja och vinäger.
Ett annat alternativ är att ösa på med mer riven parmesan, smör och även ha i en skvätt grädde för en riktigt krämig pasta parmesan.

4 portioner spagetti med parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 75 gram smör eller olivolja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl hackad soltorkad tomat i olivolja
  • 30 gram ruccola
  • 10 blad färsk basilika
  • 2 hela vitlökar

Tillagning

  1. Koka spagettin enligt paket.
  2. Riv parmesan fint.
  3. Häll av pastan och blanda den med smör eller olivolja, parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Nu kan du servera pastan.
  5. Valfri extra smaksättning: du får förbereda rostad vitlök någon halvtimme innan. Sätt ugnen på 200 grader. Skala av det allra yttersta lagret på de hela vitlökarna. Gnid in dem i lite olivolja och rosta dem i en panna i 25 minuter tills de är mjuka inuti.
  6. Fräs chiliflakes och pressad vitlök i lite av oljan från de soltorkade tomaterna någon minut.
  7. Vänd i chili- och vitlöksoljan i pastan tillsammans med hackade soltorkade tomater, hackad basilika och ruccola.
  8. Skär vitlökarna i halvor med en tandad brödkniv och servera till pastan. Den mjuka vitlöken kläms ut över pastan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer