Pasta med svamp, spenat och vitlök

Pasta med svamp, spenat, vitlök, valnötter, ruccola, parmesan, citron, olivolja och svartpeppar. En vegetarisk lyxig pasta med vitlöksrostad svamp till fest eller vardags. Du kan ta lyxiga portabellosvampar som på bilden eller skogschampinjoner. Vanliga champinjoner funkar också eller annan matsvamp.
Skiva upp en god surdegsbaguette och tärna några tomater du blandar med olivolja samt vinäger och servera till pastan.

4 portioner pasta med svamp, spenat och vitlök

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram champinjoner som skogschampinjon eller Portabello
  • 4 klyftor vitlök
  • 350 gram spagetti eller pasta som penne, fjärilar eller gnocchi
  • 150 gram valnötter
  • 65 gram babyspenat
  • 30 gram ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1,5 citroner
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa svampen och skär i skivor.
  3. Skala och skär vitlök i tunna skivor.
  4. Lägg ut svampen på en djup plåt med bakplåtspapper.
  5. Strö över vitlöken.
  6. Blanda saften från en halv citron med hälften av oljan och pensla svampen med.
  7. Salta och peppra svampen samt rosta den i 20 minuter.
  8. Börja under tiden koka upp vatten till pastan.
  9. Koka pastan enligt paket. Vanligtvis 8-10 minuter för spagetti.
  10. Pressa ut citronsaft och blanda med olivolja.
  11. Skölj ruccola och spenat.
  12. Riv parmesanost.
  13. Krossa valnötterna grovt.
  14. Blanda hälften av svampen med pastan tillsammans med citron, olivolja, parmesan, valnötter, ruccola, spenat, salt och peppar. Smaka av med salt.
  15. Servera och garnera varje portion med några bitar svamp samt strö gärna över lite extra parmesan.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer