Pepparkaksmuffins

Muffins med smak av pepparkakskryddor. Använder du stora amerikanska muffinsformar så blir det mindre antal muffins ca hälften och du får också grädda några minuter extra.

20 mindre pepparkaksmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 dl farinsocker eller vanligt socker
  • 3 ägg, medelstora
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk lingonsylt (valfritt)
  • 1,5 dl gräddfil, kesella eller creme fraiche
  • Glasyr: 2 dl färskost som Philadelphia
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 gram mjukt smör
  • 1 dl valfritt strössel

Tillagning

  1. Ta fram smör eller margarin så att det mjuknar i en skål. Eller mjuka upp i mikron men smält det inte.
  2. Vispa smör och socker i en bunke i några minuter.
  3. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  4. Blanda de torra ingredienserna - vetemjöl, grahamsmjöl, kanel, kardemumma samt bakpulver i en bunke.
  5. Vispa ner mjölblandningen med smör- och sockerblandningen tillsammans med lingonsylt och gräddfil.
  6. Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda dem i 20 minuter. Stora amerikanska muffinsformar får du grädda några minuter extra.
  7. Ta ut muffinsen och låt de svalna innan du brer på glasyr.
  8. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn glasyr.
  9. Fördela glasyren på muffinsen och garnera med valfritt strössel.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer