Hallonmuffins

Muffins med hallon är enkelt och supergott till vardags, fest eller utflykt. Du kan ta färska hallon och trycka ner i muffinssmeten, mosa till med lite socker eller ha hallonsylt i muffinsen. 

12-16 st hallonmuffins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mosade avrunna frysta hallon i varje muffins eller 2 färska hallon i varje muffins

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smöret och sockret med en elvisp i en bunke. Rör i ägget och crème fraichen.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten.
  4. Fördela smeten i 16 muffinsformar av papper eller i en smord muffinsbricka för 12 muffins. Du kan också använda större amerikanska muffinsformar. Då får du dubbla tiden i ugnen.
  5. Fördela och tryck ner hallon i smeten i formarna.
  6. Grädda hallonmuffinsarna i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter.
E-mail
Medel: 4 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer