Hallonmuffins

Introduktion och förberedelse

Hallonmuffins är enkelt att baka och supergott till vardags, fest eller utflykt.

Tips

  • Du kan ta färska hallon och trycka ner i muffinssmeten, mosa till med lite socker eller ha hallonsylt i muffinsen.
  • Muffinsen kan garneras med frosting likt cupcakes om man vill när de svalnat.

16 st hallonmuffins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 50 gram smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • ca 150 gram frysta eller färska hallon

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Rör ihop smöret och sockret med en elvisp i en bunke. Vispa i ägget och crème fraiche.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret i en bunke och rör till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i 16 muffinsformar av papper eller i en smord muffinsbricka för 12 stora muffins. Du kan också använda 12 större amerikanska muffinsformar. Då får du dubbla tiden i ugnen.
  5. Fördela och tryck ner hallon i mitten av smeten i formarna. Förslag är 1-2 tsk tinade frysta avrunna hallon eller 2-3 färska hallon i varje muffins.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter.
E-mail
Medel: 3.9 (30 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-24

Tillbehör och liknande recept: