Mojo rojo sås

En god kryddig ljus röd sås med vitlök som passar till grillat eller stekt kött som biff, kyckling, lamm men också gris eller fisk som lax.
Mojo rojo passar också att ha på buffé som sås till det mesta. Såsen håller sig länge i kylen.
Vill du ha en mildare men fyllig vitlökssmak så kan du rosta hela vitlökar i ugnen oskalade i 40 minuter på 175 grader. Då mjuknar vitlöken och kan mosas med bröd och ägg samt kryddor i en mortel eller kastrull och sedan tillsätter du oljan droppvis till en super mojo rojo.
Mojo rojo sägs vara en spansk sås från Kanarieöarna.

4-6 portioner Mojo rojo sås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 15 klyftor vitlök
  • 3 skivor vitt bröd
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl olivolja
  • 4 msk vatten

Tillagning

  1. Skala vitlöksklyftorna. Lägg i en skål till en matberedare eller annan skål.
  2. Skär kanterna av brödet och tärna det. Lägg i skålen med vinäger, ägg, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar samt salt.
  3. Mixa i matberedare till en jämn röra eller mixa med stavmixer.
  4. Tillsätt oljan droppvis och kör till en tjock sås. Vattnet kan du spä med så att du får en såsig konsistens på din Mojo Rojo-sås som nu är klar att serveras eller förvaras i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer