Mördeg

Mördeg utan ägg till kakor, desserter och pajer. Pajdeg till söta pajer.
Med strösocker blir mördegen knaprigare med florsocker blir den smuligare och sandigare men lättare att blanda till deg.

1 sats mördeg, ca 50 småkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 1/4 dl socker, strösocker eller florsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt (valfritt)

Tillagning

  1. Skär fettet i tärningar.
  2. Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en deg (enklast i en matberedare).
  3. Slå gärna in degen i plastfilm och kyl den i frysen några minuter eller lägg den i kylen en halvtimme så går den lättare att kavla samt skära ut.
  4. Nu är mördegen redo att användas.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej, tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Äntligen ny sida

Välkommen till nya Receptfavoriter.se. Nu har sidan snyggats till och blivit mobilvänlig - bättre sent än aldrig. Detta är ett första steg och vi kommer att förbättra sidan ytterligare med större bilder, sökfunktionalitet och annat smått och gott. Ser ni några konstigheter så kontakta gärna mig så kan jag rätta till det. Stort tack till 040.se som byggt sidan.

Läs mer

Artikel

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.  

Läs mer

Artikel