Möglig pasta med bacon och mögelost

Möglig pasta med bacon är inte vad det låter utan helt enkelt en vit pastasås (bechamelsås) smaksatt med ädelost som grön - eller blåmögelost samt stekt tärnad bacon.
En riktigt god enkel och smaskig pasta.
Gott till är en tomatsallad. Garnera ev. med hackad gräslök eller bladpersilja.

4 portioner möglig pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti eller penne
  • 200 gram ädelost, ex. Kvibille
  • 2 pkt bacon
  • 0,5 rödlök
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Gör bechamelsåsen - ljus sås: smält smöret i en kastrull. Strö över vetemjölet och rör om någon minut. Ta kastrullen från värmen. Häll på vätskan och rör med en visp ut klumpar. Låt koka upp under omrörning och sedan i 5 minuter med sporadiska inhopp av vispen. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche.
  3. Koka pastan enligt paketet. Salta pastavattnet väl och häll i någon droppe olivolja. Rör om.
  4. Skär osten och baconen i bitar. Skala och hacka löken.
  5. Stek baconen knaprigt under tiden pastan kokar. Tillsätt löken efter halva tiden.
  6. Håll såsen varm under tiden. Tillsätt osten och rör precis innan pastan är klar. Koka ej.
  7. Häll av pastan och blanda ostsås och baconbitar i en stor kastrull eller skål.
  8. Servera ev. med tomatsallad och bröd. Vidare kan du garnera pastan med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer