Tomatsallad med lök

Tomatsallad med lök. Goda tomater, gul lök, olivolja, salt och svartpeppar samt vinäger blir en god och enkel tomatsallad.

Ju bättre kvalitet på tomater du har desto godare blir tomatsalladen (priset går också upp en del såklart). Exempelvis blir solmogna ekologiska små kvisttomater, fin lök, en fruktig kallpressad olivolja, lagrad mild vinäger, gourmetsalt och nymalen svartpeppar en riktigt god tomatsallad.

4 portioner tomatsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 g smakrika tomater som kvisttomater, cocktailtomater eller bifftomater
  • 0,5 gul lök eller rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvins- eller vitvinsvinäger
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Lägg den i en bunke och salta på den och tryck in saltet (då mjuknar löken lite vilket är gott).
  2. Skölj tomater och skiva dem grovt. Tillsätt till löken.
  3. Tillsätt olivolja, vinäger samt svartpeppar. Smaka av.
  4. Rör tomatsalladen om och servera.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Kräftknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjurs- och kräftknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. En  jättebra present att ta med på kräftskivan. 

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

Skogen kryllar av lingon - det röda guldet. Här hittar du lingonrecept som lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer