8 dl marmelad med äpple och päron

  • Förberedelse: 1 dag 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 1 dag 35 min

Ingredienser

  • 2 äpplen, ca 300 gram, 7,5 dl tärnade äpplen
  • 2 päron, ca 300 gram, 7,5 dl tärnade päron
  • 1 lime
  • 1 dl vatten
  • 3 dl syltsocker
  • 1 krm vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång (valfritt)
  • 4 msk calvados (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj äpplen och päron. De behöver ej skalas. Dela och skär bort kärnhuset. Skär i tärningar.
  2. Skölj lime och skär i små bitar.
  3. Lägg äpple, päron och lime i en tjockbottnad kastrull.
  4. Tillsätt vatten.
  5. Tillsätt vaniljpulver eller en halv vaniljstång. Dela och skrapa ur fröna först.
  6. Koka på medelvärme i 20 minuter. Rör då och då.
  7. Tillsätt calvados om du önskar det.
  8. Tillsätt syltsocker samt rör och koka upp. Koka i ytterligare 2 minuter. Ta upp ev. vaniljstång.
  9. Mixa sönder marmeladen något med en stavmixer om du önskar en mer finfördelad marmelad. Eller mosa ihop med en potatisstöt.
  10. Fördela marmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm.
  11. Förvara mörkt och svalt. Håller flera veckor.
  12. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 48 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-02-25

Tillbehör och liknande recept:

Koka hemgjord sylt, marmelad eller gelé

Koka din egen hemgjorda sylt, marmelad eller gelé. Allt om att göra din egen sylt, marmelad eller gelé...