Päron

Recept med päron som huvudingrediens eller passande del i receptet.

Svenska päron

Köp gärna svenska päron som har säsong mellan augusti till oktober.

Här kan du söka på en karta över lokala producenter av mathantverk som odlar päron och annan frukt. Här är en svensk oldare av päron.

Till matlagning kan du ta vilket päron som helst - gärna moget då förstås. Några vanliga sorter är Greve Moltke och Clara Frijs.

Till mos, kräm och kompott passar speciellt Clapps Favorit samt Concorde.

Hittar du Doyenne de Comice så är det ett riktigt gott päron till det mesta.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.