Scones

Baka enkla scones. Ett sconesrecept som är snabbt att baka. Servera scones med marmelad eller lemoncurd, smör, ost och ev. te.

16 scones

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 100 g margarin eller smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Skär fettet i kuber och knåda in i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Eller använd matberedare.
  4. Tillsätt mjölk eller filmjölk och arbeta ihop till en sconesdeg.
  5. Sconesdegen delar du i fyra bitar. Platta ut dem till 15 cm breda rundlar med lite mjöl under och lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
  6. Skåra varje rundel sconesdeg i fyra delar samt stick lite hål med en gaffel.
  7. Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
  8. Låt svalna, bryt isär med en gaffel och servera dina scones ljumma med marmelad, smör, ost och annat gott pålägg.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Fixa din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Läs mer om lussebak, recept och olika lussebullar

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter. 

Läs mer