Marinad till grillat

En mustig och god marinad till kött, kyckling och grönsaker. Grundrecept på grillmarinad som räcker till runt 600-800 gram kött ca 4 portioner.

1 dl marinad till 600-800 gram kött ca 4 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 msk honung
  • 3 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller färsk rosmarin (valfritt)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Tillsätt det du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
  3. Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar.
  4. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  5. Godast är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på köttet innan servering.
E-mail
Medel: 3.9 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer