Marinad till fisk

Fiskmarinad och grillolja till fisk som lax, vit fisk som gös samt fiskspett mm. 1 sats räcker till att marinera ca 600 gram fisk dvs fyra portioner.

Om du gillar chili kan du ha i en finhackad chilifrukt ex. röd spansk peppar. Något grönt som finhackad persilja kan man också ha i marinaden. Andra goda örter i fiskmarinad är dill, färsk koriander, rosmarin, timjan mm.

1 sats marinad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk citron- eller limesaft
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl finhackad persilja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  3. Tillsätt fisken du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker fisken runt om.
  4. Marinera fisken minst 20 minuter men gärna några timmar eller över natten.
  5. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  6. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på fisken innan servering.
E-mail
Medel: 4.1 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer