Marinad till fisk

Fiskmarinad och grillolja till fisk som lax, vit fisk som gös samt fiskspett mm. 1 sats räcker till att marinera ca 600 gram fisk dvs fyra portioner.

Om du gillar chili kan du ha i en finhackad chilifrukt ex. röd spansk peppar. Något grönt som finhackad persilja kan man också ha i marinaden. Andra goda örter i fiskmarinad är dill, färsk koriander, rosmarin, timjan mm.

1 sats marinad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk citron- eller limesaft
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl finhackad persilja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  3. Tillsätt fisken du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker fisken runt om.
  4. Marinera fisken minst 20 minuter men gärna några timmar eller över natten.
  5. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  6. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på fisken innan servering.
E-mail
Medel: 4.2 (11 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer