Grillglaze

Grillglaze till lax och kyckling. En allroundglaze som passar att pensla på allt grillat. Smak av soja, ingefära, rödvin, rökt paprikapulver, chili, ketchup och kanel. Enkel och snabb att laga.

Bara att pensla på det du grillar men funkar också som marinad. 

Gillar du mycket röksmak kan du ha i några droppar rökessens så kallad liquid smoke i glazen.

4 portioner grillglaze

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk sambal oelek eller hot chipotle paste eller efter smak
  • 2 krm kanel
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rökt paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och riv ingefära fint.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  3. Grillglazen är klar att användas att pensla på det du grillar. Du kan också använda en del att marinera med innan du grillar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer