Marinad till fläskkött

Marinad och grillsås till fläskkött. Fläskmarinad eller grillolja till fläskkött som fläskfilé, skivad fläskkarré eller grillspett.

marinad till ca 600 gram fläskkött (4 portioner)

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk vinäger, gärna balsamvinäger
  • 4 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tsk torkad ingefära eller 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller två toppskott färsk rosmarin (valfritt)
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 dl olja som olivolja eller rapsolja

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Tillsätt fläskköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
  3. Marinera köttet så länge som möjligt. Förslagsvis över natten eller någon till några timmar innan grillning i kylen. Det går också bra att grilla direkt eller inom några minuter ex. 20 minuter.
  4. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  5. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på köttet innan servering.
E-mail
Medel: 4.1 (13 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Fixa din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Läs mer om lussebak, recept och olika lussebullar

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter. 

Läs mer