Marinad till skaldjur

En marinad som är god till skaldjur som grillade räkor, bläckfisk och pilgrimsmusslor. Lättast är att trä upp skaldjur som räkor (se bild) på spett. Marinera och pensla med marinaden före och under grillningen. 

Grillmarinaden har smak av färsk ingefära, citron, soja, sambal oelek chili samt sweet chili. Tillsätt mer chili om du vill ha hetare smak. 

4 portioner marinad till skaldjur

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja eller annan matolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt (om du ska trä skaldjuren på träspett). Tänd grillen.
  2. Skölj och skala ingefära. Riv den fint och lägg i en bunke.
  3. Blanda marinaden av olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära, peppar och citronsaft i bunken.
  4. Lägg i skaldjuren och marinera i minst 5 minuter. Hit kan du förbereda om du vill och marinera i kylen några timmar. De kan även förberedas som spett och förvaras något dygn övertäckta i kylen.
  5. Tillsätt salt och blanda runt de marinerade skaldjuren.
  6. Trä på spett och spara marinaden som är kvar i bunken i en liten skål att pensla med under grillningen.
  7. Grillas på hög värme någon minut på varje sida och penslas under tiden.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer