Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel

En nordafrikansk och indisk touch på denna kycklingmarinad. Passar till couscoussallad med yoghurtsås eller raita; kokt basmatiris med jordnötssås och grönsallad; eller med hummus, marinerade bönor och råris. Eller valfria indiska tillbehör.
God också att serveras kall eller uppvärmd på buffé förslagsvis delade i tre delar.

4 portioner marinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår
  • 1 dl olivolja eller rapsolja
  • 2 dl mandel
  • 4 cm röd färsk chili
  • 2 msk tandooripasta

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori.
  2. Blanda kycklingfiléer och marinad i en bunke eller påse och marinera kycklingen. Helst över en timme upp till något dygn.
  3. När kycklingfileerna är marinerade kan de grillas, ugnsbakas eller stekas i panna. Grillar du dem så gör det på låg värme ca 7 minuter på varje sida och kontrollera sedan så att de är genomstekta. Ugnsbakar du dem så sätt ugnen på 200 grader och stek dem i en ugnsform i 20-25 minuter. Steker du i panna så bryn först någon minut på varje sida på hög värme och stek sedan färdigt på medelvärme i ca 7 minuter på varje sida.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer