Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel

En nordafrikansk och indisk touch på denna kycklingmarinad. Passar till couscoussallad med yoghurtsås eller raita; kokt basmatiris med jordnötssås och grönsallad; eller med hummus, marinerade bönor och råris. Eller valfria indiska tillbehör.
God också att serveras kall eller uppvärmd på buffé förslagsvis delade i tre delar.

4 portioner marinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår
  • 1 dl olivolja eller rapsolja
  • 2 dl mandel
  • 4 cm röd färsk chili
  • 2 msk tandooripasta

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori.
  2. Blanda kycklingfiléer och marinad i en bunke eller påse och marinera kycklingen. Helst över en timme upp till något dygn.
  3. När kycklingfileerna är marinerade kan de grillas, ugnsbakas eller stekas i panna. Grillar du dem så gör det på låg värme ca 7 minuter på varje sida och kontrollera sedan så att de är genomstekta. Ugnsbakar du dem så sätt ugnen på 200 grader och stek dem i en ugnsform i 20-25 minuter. Steker du i panna så bryn först någon minut på varje sida på hög värme och stek sedan färdigt på medelvärme i ca 7 minuter på varje sida.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer