Kycklingburgare

Grillade burgare med kycklingfärs blir gott som hamburgare med bröd, majonnäs, tomat, sallad och rödlök. Du kan också ha saltgurka och ketchup eller chilisås i burgaren. 

Kycklingburgare kan serveras med klyftpotatis, rostad potatis, bakpotatis eller pommes efter önskemål. Eller en god sallad som fetaostsallad med potatis.

4 portioner kycklingburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena
  • 2 msk olivolja eller matolja
  • Tillbehör: 8 skivor ljust surdegsbröd eller varsitt stort hamburgerbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 4 blad isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 4 msk majonnäs

Tillagning

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som ex. klyftpotatis.
  2. Tänd grillen (burgarna kan också stekas på spisen i stekpanna eller grillpanna).
  3. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  4. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  5. Tillsätt ägg samt maizena och blanda till en jämn färs med en slev.
  6. Ställ i kylen och förbered tillbehören: Skiva bröd och pensla med olivolja. Skölj tomater och skiva dem. Skölj sallad och skär eller riv i mindre bitar. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Stek eller grilla ev. en liten provbit av kycklingfärsen och smaka av med ev. mer salt och peppar.
  8. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora hamburgare eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
  9. Grilla kycklingburgarna på varje sida i ca 3-4 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta. Höj förslagsvis gärna gallret och låt de steka på lägre värme i 5 minuter extra så att de blir genomstekta.
  10. Grilla bröden någon minut på varje sida.
  11. Servera kycklingburgarena förslagsvis så här: Lägg upp ett bröd underst, klicka på och bred ut majonnäs, lägg på sallad, burgare, skivade tomater samt överst strimlad rödlök. Toppa med ett bröd överst. Du kan ev. dela brödet diagonalt och lägga i kors överst.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer