Kycklingburgare

Grillade burgare med kycklingfärs blir gott som hamburgare med bröd, majonnäs, tomat, sallad och rödlök. Du kan också ha saltgurka och ketchup eller chilisås i burgaren. 

Kycklingburgare kan serveras med klyftpotatis, rostad potatis, bakpotatis eller pommes efter önskemål. Eller en god sallad som fetaostsallad med potatis.

4 portioner kycklingburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena
  • 2 msk olivolja eller matolja
  • Tillbehör: 8 skivor ljust surdegsbröd eller varsitt stort hamburgerbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 4 blad isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 4 msk majonnäs

Tillagning

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som ex. klyftpotatis.
  2. Tänd grillen (burgarna kan också stekas på spisen i stekpanna eller grillpanna).
  3. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  4. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  5. Tillsätt ägg samt maizena och blanda till en jämn färs med en slev.
  6. Ställ i kylen och förbered tillbehören: Skiva bröd och pensla med olivolja. Skölj tomater och skiva dem. Skölj sallad och skär eller riv i mindre bitar. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Stek eller grilla ev. en liten provbit av kycklingfärsen och smaka av med ev. mer salt och peppar.
  8. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora hamburgare eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
  9. Grilla kycklingburgarna på varje sida i ca 3-4 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta. Höj förslagsvis gärna gallret och låt de steka på lägre värme i 5 minuter extra så att de blir genomstekta.
  10. Grilla bröden någon minut på varje sida.
  11. Servera kycklingburgarena förslagsvis så här: Lägg upp ett bröd underst, klicka på och bred ut majonnäs, lägg på sallad, burgare, skivade tomater samt överst strimlad rödlök. Toppa med ett bröd överst. Du kan ev. dela brödet diagonalt och lägga i kors överst.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer