AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Ut i naturen eller parken! Fint väder är bästa tiden för picknick. Ro ihop en picknickkorg och njut av...
Sök
Android

Hembakat hamburgerbröd

Hembakat hamburgerbröd Hembakat hamburgerbröd. Hemgjort hamburgerbröd är kanongott med egna hamburgare, rödlök, majonnäs, isbergssallad, tomat, ketchup - voila. Jag brukar börja med bröd såklart sedan majonnäs underst, sedan sallad, hamburgare, tomat, lök, ketchup och sist toppa med det goda nybakta hamburgerbrödet. Om du vill kan du byta ut hälften vetemjöl mot grahamsmjöl och lägga till någon msk fiber eller kli så får du ett nyttigare hamburgerbröd. Med dinkelmjöl så får du Gi-hamburgerbröd.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.1 av 5 (Antal röster: 15)
14 hamburgerbröd
Förberedelse: 1 tim 20 min
Tillagning: 8 min
Klart på: 1 tim 28 min

Ingredienser:

  • 2,5 dl mjölk
  • 25 gram jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sirap
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sesamfrön

Tillagning:

  1. Värm mjölken till fingervarm. Lös upp jästen med saltet i lite av det mjölken i en stor bunke.
  2. Blanda i mjölet och resten av ingredienserna utom 1 dl mjöl. Blanda degen tills den blir genomarbetad och börjar släppa från kanten i bunken. En bakmaskin funkar utmärkt eller matberedare eller knåda ihop för hand.
  3. Låt degen till hamburgerbröden jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.
  4. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Dela upp degen till 14 bitar på mjölat bakbord.
  5. Rulla dem till bollar och platta eller kavla ut runda hamburgerbröd, 1,5 dm i diameter och lägg på en smord plåt (eller med bakpapper).
  6. Pensla dem med lite vatten och strö över sesamfrön.
  7. Täck med bakduk samt jäs i ytterligare 30 minuter. Sätt på ugnen 225 grader.
  8. Grädda hamburgerbröden i mitten av ugnen i ca 8 minuter tills hamburgerbröden fått fin färg och är genombakta.
  9. Ta ut och låt svalna på galler.
  10. Tips är att dela och grilla eller rosta bröden på båda sidor innan servering och att de fylls till hamburgare.


 

Fler recept ur samma kategori som Hembakat hamburgerbröd:

Matbröd
Matbröd. Ett grundrecept på vanligt matbröd. Kan bakas till limpor eller som formbröd i brödformar.
Passar också som deg till piroger, bullar och pizza mm.
Piroger med köttfärsfyllning tacofyllning tacopiroger
Piroger med köttfärsfyllning. Baka piroger med tacofyllning. Hembakta tacopiroger med köttfärs, paprika, vitlök, spiskummin, chili osv. Du kan ersätta kryddorna med taco kryddmix om du önskar.
Vegetariska tacopiroger får du med quornfärs istället för köttfärs.
Piroger är god utflyktsmat. Piroger går utmärkt att frysa och ta fram vid behov.
Pinnbröd
Pinnbröd grillar du på utflykten eller camping. Linda degen runt toppen på en grillpinne, ta av och fyll hålet med sylt eller honung och smör.
Flytande honung är smidigast i fält men ofta dyrare. Ta också med lite smör eller Bregott.
Se alla recept ur kategorin Brödrecept
Milkshake milkshakerecept
Milkshake eller milkshakerecept. Grundrecept på milkshake med bär, frukt eller choklad samt vaniljglass och mjölk. Milkshakerecept med vanilj eller med olika smaker som blåbär, hallon, banan eller choklad.
Du kan ersätta glassen med kall vaniljyoghurt så får du en god smoothie.
Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.
Muffins med choklad
Muffins med choklad och god frosting samt chokladströssel. Det är lätt och gott att baka hembakta stora chokladmuffins.
Pumpapaj paj med pumpa
Pumpapaj. Paj med pumpa är gott som dessert. Hembakt pumpapaj är en amerikansk klassiker till Halloween och kallas pumpkin pie.
Pumpapaj kan serveras med ex. sylt som björbärssylt, blåbärssylt eller hallonsylt och vispad grädde eller vaniljglass.
Du kan garnera hembakt pumpapaj med rostade pekannötter.
Se alla recept ur kategorin Amerikansk mat
Potatisgratäng med palsternacka
Potatisgratäng med palsternacka, ost, grädde, lök, vitlök och mjölk. En god gratäng som får en touch av sötma från palsternackan.
Gratinerad getost chèvre
Gratinerad getost på bröd med honung och sallad är en god förrätt. En toast med getost. Lite finare heter det chèvretoast.
Dryckestips till är vita viner av druvorna Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay eller ett torrt mousserande.
Kan också serveras som tilltugg (då i mindre bitar och utan sallad).
Auberginepaj med fetaost
Auberginepaj. Paj med aubergine, fetaost, vitlök samt parmesan. Fetaosten ger en god sälta till denna paj.
God vegetarisk paj som passar till lunch, buffé, utflykt eller middag.
Gott till auberginepajen är förslagsvis en grönsallad, tomat och mozzarellasallad och/eller grillad sparris.
Kan serveras varm, ljummen eller kall.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter

Gilla oss på Facebook