Kyckling wrap med koriander

Kycklingwrap med koriander. Tortilla rulle eller wrap med kyckling, koriander och grönsaker.

4 kycklingwraps med koriander

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • Marinad till kycklingen: 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk vinäger, vit eller röd
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • Sallad: 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk koriander (alt. bladpersilja)
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.
  3. Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.
  5. Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor - skär tvärs över köttfibrerna.
  6. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, salt och peppar i en skål.
  7. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  8. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  9. Skölj och tärna tomater.
  10. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  11. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  12. Skölj och grovhacka koriander.
  13. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk koriander, fördela över en skivad kycklingfilé samt skeda över 4-5 msk dressing.
  14. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  15. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer