Kyckling wrap med koriander

Kycklingwrap med koriander. Tortilla rulle eller wrap med kyckling, koriander och grönsaker.

4 kycklingwraps med koriander

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • Marinad till kycklingen: 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk vinäger, vit eller röd
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • Sallad: 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk koriander (alt. bladpersilja)
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.
  3. Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.
  5. Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor - skär tvärs över köttfibrerna.
  6. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, salt och peppar i en skål.
  7. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  8. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  9. Skölj och tärna tomater.
  10. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  11. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  12. Skölj och grovhacka koriander.
  13. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk koriander, fördela över en skivad kycklingfilé samt skeda över 4-5 msk dressing.
  14. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  15. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer