Tortillarullar med soltorkad tomat och färskost

Vegetariska tortillarullar med soltorkad tomat och färskost. Skär upp som snittar, tilltugg, lyxmackor, små sandwichar eller matiga aptitretare.
Kan också serveras som hela wraps till utflykt eller mellanmål. Då blir ett bröd en portion. Vik då även in kanterna något medan du rullar ihop wrapen. Slå in i smörpapper eller folie.
Här blir det fyra bitar som är rätt stora matiga tilltugg. Räkna två per portion om du enbart serverar detta tilltugg. Serverar du flera tilltugg kan du räkna en rulle per portion.
Kan förberedas och förvaras i kylen som rulle inslagen i gladplast dagen innan.

4 tilltugg tortillarullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 stort tortillabröd
  • 50 g färskost
  • 0,5 dl hackad soltorkad tomat i olja
  • 2 blad isbergssallad

Tillagning

  1. Hacka soltorkad tomat och blanda med färskosten.
  2. Bred på färskosten på brödet.
  3. Skölj salladen och torka den torr.
  4. Lägg salladsbladen så att de täcker brödet på bredden. Rulla ihop.
  5. Skär i mitten samt sedan snett till fyra delar.
  6. Sätt ev. ihop dem med tandpetare. Ställ upp eller lägg på fat.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer