Wrap tortillarulle med rostbiff

Tortillarulle eller wrap med rostbiff, vitlöksdressing och sallad.

4 wraps med rostbiff

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 400 gram rostbiff
  • Sallad: 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, riven parmesan, salt och peppar i en skål.
  2. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  3. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  4. Skölj och tärna tomater.
  5. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  6. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  7. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  8. Strimla ev. rostbiffen i grova bitar.
  9. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk bladpersilja, fördela 100 gram rostbiff samt skeda över 4-5 msk dressing.
  10. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  11. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer