Yoghurtsås med citron och mynta

Den här såsen är god att skeda över couscous och annat som grillat mm. Förvaras i kyl och kan förberedas dagar i förväg. Receptet kan halveras för 4 portioner.

Vill du ha en vegan yoghurtsås så kan du använda Oatly Fraiche istället för matyoghurt. 
 

8 portioner yoghurtsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 6 dl naturell yoghurt eller grekisk yoghurt
  • 2 msk rivet skal från en citron
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk hackad färsk mynta eller 1 tsk torkad
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och riv skalet av citronen fint samt lägg i en skål.
  2. Skölj och hacka färsk mynta eller använd torkad.
  3. Blanda rivet citronskal, hackad mynta med yoghurt, svartpeppar, paprikapulver, socker och salt i en skål och servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer