Pastasallad med kyckling och curry

Snabb och god pastasallad till picknick, sommarlunch eller buffé. Pastasallad på grillad kyckling, pasta, yoghurtsås med curry samt grönsaker som cocktailtomater, majs, paprika, gurka och rödlök.

Till pastasallad kan du självklart välja grönsaker efter tillgång och smak. Strimlad purjolök, vårlök, riven morot, strimlad selleri, kokt kall broccoli, kokt kall blomkål osv är gott i denna pastasallad.

Pastasalladen går bra att förbereda innan till både bjudmat, picknick och lunch.

Förvara pastasalladen i kylen eller i kylväska med kylklamp vid picknick om den inte ska ätas inom 2-3 timmar.

Istället för en halv grillad kyckling kan du ta 2-3 stekta kalla kycklingbröst eller klubbor.

4 portioner pastasallad med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 g okokta pastaskruvar eller gnocchi
  • 0,5 st grillad kyckling
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk currypulver
  • 0,5 dl mangochutney
  • 6 cocktailtomater
  • 1 dl majs
  • 0,5 röd paprika
  • 15 cm gurka
  • 0,5 rödlök
  • 65 gram ruccola eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl hackad gräslök (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning. Häll av och låt svalna ev. kyl av i kallt rinnande vatten. Låt rinna av.
  2. Förbered under tiden grönsaker: skölj dem och dela tomater, skär paprika och gurka i bitar.
  3. Skala, dela och strimla rödlöken.
  4. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovhacka kycklingköttet eller dela grovt för hand.
  5. Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs, currypulver och chutney i en stor skål.
  6. Blanda kyckling, pasta och grönsaker med dressingen.
  7. Smaka pastasalladen med salt, peppar samt ev. mer curry och chutney om du önskar.
  8. Vänd sist ner grovt riven eller hackade salladsblad samt ev. lite bladpersilja och gräslök på toppen.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer