Isterband med två enkla såser

Isterband med två enkla kalla såser - en senapssås och en dillsås. Vidare med kokta små potatisar, grön sparris, tomater samt inlagda rödbetor.

Ett alternativ till den klassiska stuvade potatisen är att röra ihop två kalla såser av gräddfil och crème fraiche som du smaksätter med hackad dill och en med grovkornig senap. Lättare, enklare och snabbare att laga om inte vill laga stuvad potatis till isterbanden.

Alternativ är att bara ha kokt potatis samt en grönsallad till isberbanden förutom såserna och rödbetorna förstås. Eller ha någon annan kokt grönsak som broccoli, blomkål, morot, sockerärtor, gröna ärtor, gröna bönor osv.

4 portioner isterband

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram isterband, rökt eller orökt
  • 20 gram fryst hackad dill
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl grovkornig senap
  • 800 gram delikatesspotatis eller färskpotatis
  • 300 gram grön sparris
  • 250 gram cocktailtomater
  • 2 gula tomater
  • 2 msk hackad gräslök att garnera med
  • Tillbehör: 16 skivor inlagda rödbetor

Tillagning

  1. Putsa och skär bort fula delar på potatisen. Koka den mjuk i 20-25 minuter.
  2. Skär isterband i två delar. Dela dem på längden.
  3. Stek dem på båda sidor i en stekpanna så att de får färg på medelvärme.
  4. Skölj sparris och tomater.
  5. Skär ett nytt snitt i botten på sparrisen och dela sedan i 2 cm bitar. Koka dem mjuka i lite vatten.
  6. Häll av och blanda i en tsk smör och ett halvt kryddmått salt.
  7. Skär tomater i halvor eller klyftor.
  8. Blanda gräddfilen med dill samt crème fraiche med senapen till två såser. Smaka av såserna med salt och peppar samt ev. lite citronsaft.
  9. Häll av potatis och blanda med sparris och tomater.
  10. Servera de stekta isterbanden med potatis, sparris och tomater samt såserna och rödbetorna. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer