Grillade isterband med persiljestuvad potatis

Grillade isterband, persiljestuvad potatis, grillad majs och paprika. Servera isterbanden med inlagda rödbetor och grovkornig senap.

Isterbanden kan också stekas i grillpanna eller stekpanna. Räkna 4 stora eller 8 små smala isterband vardera.

4 portioner grillade isterband med persiljestuvad potatis

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram isterband
  • Persiljestuvad potatis: 12 potatisar, gärna av fast sort
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Tillbehör: 2 röda spetspaprikor (eller vanliga)
  • 2 förkokta majskolvar
  • 4 dl Inlagda rödbetor
  • 1 dl grovkornig senap
  • 1 påse grönsallad

Tillagning

  1. Skala och koka potatis mjuk 20-25 minuter om du inte redan har kokta potatisar. Laga under tiden bechamelsåsen enligt nedan samt finhacka persilja.
  2. Tänd grillen.
  3. Gör stuvningen: Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och rör om. Häll sedan i mjölken och grädden under omrörning så att det kokar upp och tjocknar till en stuvning sk bechamelsås. Låt bechamelsåsen koka på svag värme och rör då och då i ca 10 min.
  4. Skiva den kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor eller grova tärningar och vänd runt i såsen.
  5. Tillsätt persilja, salt och vitpeppar. Smaka på den stuvade potatisen och se om det behövs mer salt och vitpeppar. Håll varmt.
  6. Dela paprikor i halvor och ta ur kärnorna. Dela majskolvarna till 4 bitar.
  7. Gnid in paprika och majs i lite olja, salt och svartpeppar.
  8. Grilla majs och paprika några minuter. Vänd runt dem då och då tills de fått färg. Lägg dem vid sidan av glöden att hålla värmen.
  9. Dela stora isterband på längden - dock ej helt genom - vik upp dem så att de sitter ihop. Små isterband behövs ej delas. Grilla isterbanden några minuter på varje sida runt om så att de får fin färg och är genomvarma.
  10. Servera de grillade isterbanden, den grillade majsen och paprikan med persiljestuvad potatis, grov eller stark senap och inlagda rödbetor samt gärna några blad grönsallad.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer