Grillade isterband med persiljestuvad potatis

Grillade isterband, persiljestuvad potatis, grillad majs och paprika. Servera isterbanden med inlagda rödbetor och grovkornig senap.

Isterbanden kan också stekas i grillpanna eller stekpanna. Räkna 4 stora eller 8 små smala isterband vardera.

4 portioner grillade isterband med persiljestuvad potatis

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram isterband
  • Persiljestuvad potatis: 12 potatisar, gärna av fast sort
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Tillbehör: 2 röda spetspaprikor (eller vanliga)
  • 2 förkokta majskolvar
  • 4 dl Inlagda rödbetor
  • 1 dl grovkornig senap
  • 1 påse grönsallad

Tillagning

  1. Skala och koka potatis mjuk 20-25 minuter om du inte redan har kokta potatisar. Laga under tiden bechamelsåsen enligt nedan samt finhacka persilja.
  2. Tänd grillen.
  3. Gör stuvningen: Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och rör om. Häll sedan i mjölken och grädden under omrörning så att det kokar upp och tjocknar till en stuvning sk bechamelsås. Låt bechamelsåsen koka på svag värme och rör då och då i ca 10 min.
  4. Skiva den kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor eller grova tärningar och vänd runt i såsen.
  5. Tillsätt persilja, salt och vitpeppar. Smaka på den stuvade potatisen och se om det behövs mer salt och vitpeppar. Håll varmt.
  6. Dela paprikor i halvor och ta ur kärnorna. Dela majskolvarna till 4 bitar.
  7. Gnid in paprika och majs i lite olja, salt och svartpeppar.
  8. Grilla majs och paprika några minuter. Vänd runt dem då och då tills de fått färg. Lägg dem vid sidan av glöden att hålla värmen.
  9. Dela stora isterband på längden - dock ej helt genom - vik upp dem så att de sitter ihop. Små isterband behövs ej delas. Grilla isterbanden några minuter på varje sida runt om så att de får fin färg och är genomvarma.
  10. Servera de grillade isterbanden, den grillade majsen och paprikan med persiljestuvad potatis, grov eller stark senap och inlagda rödbetor samt gärna några blad grönsallad.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer