Grönsallad med mozzarella

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med mozzarella, cocktailtomat, rödlök, gurka och riven morot. Toppad med vinägrett av olivolja och vinäger.

Serveringsförslag

  • Servera gärna med gott bröd som nybakt bake-off eller hembakt baguette.
  • Kan serveras som tillbehör på fat, portionsvis i skålar eller som sallad till lättare lunch eller middag.

Tips

Vill du ha en riktigt god mozzarella till salladen så kan du laga mozzarellan själv.

Variationer

  • Annat gott i salladen är riven zucchini, skivad svamp, ruccola, babyspenat, krutonger, färsk basilika, oliver, majs, kokta bönor, kokta linser, riven eller kokt rödbeta, kokt potatis med mera.
  • Istället för mozzarella kan du ta burrata och dela i grova bitar.

4 portioner grönsallad med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram salladsmix blandad valfri grönsallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 2 färska mozzarellaostar
  • 1/2 rödlök
  • 0,25 gurka
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj sallad, tomater och gurka.
  2. Dela tomater och skär gurka i stavar.
  3. Lägg i en salladsskål.
  4. Skala och strimla rödlök och tillsätt den.
  5. Skala och riv morot fint samt blanda i den.
  6. Skiva eller dela mozzarella i grova bitar.
  7. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar till salladen och blanda runt.
  8. Fördela salladen i fyra djupa tallrikar eller på fat.
  9. Fördela mozzarellaosten runt om.
  10. Servera salladen med ett gott bröd till.
E-mail
Medel: 3.9 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-20