Grönsallad med parmesan

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med parmesan, cocktailtomater och vinägrett.

Hyvlad eller riven parmesan eller grana padano ger mycket god smak till sallad.

Val av sallad

  • Du kan ta vilken grönsallad som helst.
  • Babyspenat blir också mycket gott.
  • Eller blanda småbladig grönsallad.

Med hela salladshuvuden

Kommer du att äta mycket sallad närmaste dagarna eller vill dubblera receptet till många på ex. en buffé så kan du köpa några olika sorters salladshuvuden och blad samt blanda själv istället för att köpa den dyrare färdiga pås-salladen.

  • Förslag är att köpa ett huvud isbergssallad, 1 huvud romansallad, 1 huvud frisésallad, 1 huvud ekbladssallad samt ett huvud röd rossisallad. Plocka, skölj och blanda sedan din egen salladsblandning.

4 portioner grönsallad med parmesan

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 påse valfri blandad grönsallad ca 65 gram
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fin vinäger som vit balsamvinäger, lagrad röd vinäger eller balsamvinäger
  • 0,5 dl riven eller hyvlad parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skölj salladen och tomaterna. Dela tomater.
  2. Lägg i en salladsskål.
  3. Riv eller hyvla över parmesan och blanda med olivolja samt vinäger.
  4. Servera grönsalladen med parmesan direkt.
E-mail
Medel: 3.4 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 85 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-11