Grönsallad med parmesan

Grönsallad med parmesan, cocktailtomater och vinägrett. Hyvlad eller riven parmesan ger mycket god smak till sallad. Du kan ta vilken blandad grönsallad som helst. Babyspenat blir också mycket gott.
Kommer du att äta mycket sallad närmaste dagarna eller vill dubblera receptet till många på ex. en buffé så kan du köpa några olika sorters salladshuvuden och blad samt blanda själv istället för att köpa den dyrare färdiga pås-salladen. Förslag är att köpa ett huvud isbergssallad, 1 huvud romansallad, 1 huvud frisésallad, 1 huvud ekbladssallad samt ett huvud röd rossisallad. Plocka, skölj och blanda sedan din egen salladsblandning.

4 portioner grönsallad med parmesan

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 påse valfri blandad grönsallad ca 65 gram
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fin vinäger som vit balsamvinäger, lagrad röd vinäger eller balsamvinäger
  • 0,5 dl riven eller hyvlad parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skölj salladen och tomaterna. Dela tomater.
  2. Lägg i en salladsskål.
  3. Riv eller hyvla över parmesan och blanda med olivolja samt vinäger.
  4. Servera grönsalladen med parmesan direkt.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer