Sallad med stora vita bönor

Introduktion och förberedelse

Sallad med stora vita bönor, rödlök, babyspenat, isbergssallad, riven morot, tärnad tomat och dressing.

En bönsallad som är gott och nyttigt tillbehör och sidosallad till det mesta.

Varianter

  • Man kan ta valfri sallad som blandad grönsallad i påse och andra grönsaker också som tärnad gurka, paprika, riven zucchini, adzukibönor, majs, gröna sojabönor, kokta gröna bönor, riven rödkål, linser, oliver med mera efter vad du har hemma eller gillar.
  • Det går även bra med färdigkokta bönor på burk eller paket - skölj dem innan i durkslag. Eller ta gröna sojabönor som finns jättefina frysta. Eller koka och marinera små vita bönor.

Kokta vita stora platta bönor

Koka gärna ett paket stora vita bönor och spara resten till annat som inte går åt till salladen. Ett tips är att frysta in bönor i mindre påsar att ha och ta fram när man vill.

Stora platta vita bönor blötlägger du dagen innan eller på morgonen. Räkna minst 8 timmar upp till 24 timmar. Koktid 30-45 minuter. Byt vatten när det kokat upp första gången.

4 port sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2,5 dl kokta vita stora platta bönor
  • 1/2 rödlök
  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 30 gram babyspenat
  • 2 morötter
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk flytande honung

Tillagning

  1. Skala och hacka rödlök fint. Blanda med de vita bönorna samt olivolja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål.
  2. Skölj och strimla isbergsallad. Lägg upp på salladsfat.
  3. Skölj babyspenat och lägg på fatet.
  4. Skala och finriv morot. Lägg på fatet.
  5. Skölj och tärna tomater. Lägg på fatet.
  6. Toppa med bönor och skeda över dressingen. Servera salladen.
E-mail
Medel: 4.3 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-12-13