Grillade pilgrimsmusslor med guacamole

Grillade pilgrimsmusslor på guacamole eller avokadoröra. En god och nyttig liten förrätt, tilltugg, tapas eller aptitretare. Servera gärna med ett gott bröd till.

Räkna 1-2 stora eller 2-3 mindre pilgrimsmusslor per portion. Godast (och dyrast) är de färska större pilgrimsmusslorna - gärna med romen kvar - och då räcker en per portion. Använder du de mindre frysta så ta då två per portion. Pilgrimsmusslor kan man lyxa till med och äta med gott samvete. 

Pilgrimsmusslorna kan grillas på utegrill eller grillas inne i grillpanna eller het stekpanna. 

Vintips är ett kylt vitt vin ex. av druvan Semillon, Pinot Gris eller Gewurtztraminer. Eller kylt mousserande vin som Champagne, Cava eller Cremant de Bourgogne. 

4 portioner grillade pilgrimsmusslor med guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram pilgrimmsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar
  • 60 gram grönsallad som ex. machesallad, ruccola eller babyspenat
  • 1 avokado
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg i en mixer. Eller använd en stavmixer i en hög smal skål.
  2. Mixa avokadon slät med citronsaft, crème fraiche salt och peppar. Denna kan du förbereda i god tid och ha i kylen.
  3. Skölj sallad.
  4. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
  5. Hetta upp en grillpanna, stekpanna eller använd en utegrill och grilla pilgrimsmusslorna på ca 30 sekunder på varje sida.
  6. Servera de grillade pilgrimsmusslorna med guacamolen samt salladen vid sidan. Droppa över lite citronsaft samt strö gärna över lite flingsalt och nymalen svartpeppar på musslorna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer