Pastasallad med kyckling och pesto

Pastasallad med kyckling och pesto. Kall kycklingpasta med pestosås blir enkel och god pastasallad.
Gör egen pesto eller köp färdig på burk. Du kan välja den pasta du gillar som penne, farfalle (fjärilar) eller gnocchi.
Pastan blandar du sedan med fyllig pesto, rödlök, tomater, fetaost, oliver och stekt kyckling.
Låt alla ingredienser kallna innan du blandar dem till pastasallad. Förvara kallt. Ska du ha salladen en stund innan du äter den så tänk på att använda pasta av bra kvalitet som ex. Barilla och koka den inte klar utan ta den någon minut innan. Pastan i pastasalladen fortsätter ju att svälla och suga åt sig fukt. Billigare pasta blir lätt svampig och överkokt.

4 port pastasallad med kyckling och pesto

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 350 g pasta som ex. penne, farfalle (fjärilar) eller gnocchi
  • 1 rödlök
  • 1 dl kalamata oliver
  • 15 cocktailtomater eller 1 stor kvisttomat
  • 150 g fetaost
  • 3 kycklingfiléer eller 1-0,5 grillad kyckling
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 40 gram blandad sallad (valfritt)
  • 1,5 dl pesto
  • Hemgjord pesto: 0,5 dl pinjenötter
  • 20 blad basilika
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna, banka ut dem lätt och bryn dem runt om i olivoljan. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
  3. Du kan också grilla en hel eller halv kyckling i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Dela kycklingbrösten i 2 delar var, låren i två delar samt skär av vingarna, lägg i en stekpanna och blanda med 2 msk olivolja, 1 tsk soja, 0,5 tsk rosmarin samt 2 krm salt. Ta ut och låt svalna.
  4. Koka under tiden pastan al dente enligt paketet. Häll av i durkslag och skölj kall. Lägg i en stor skål.
  5. Skala, dela och skiva rödlöken.
  6. Dela tomaterna.
  7. Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
  8. Skär kycklingköttet i tärningar (plocka köttet från benen om du grillat kycklingen i delar).
  9. Blanda pastan med peston, rödlök, tomater, ost, oliver, olivolja, vinäger, hackad persilja och kyckling i skålen. Smaka av med salt, vitpeppar samt ev. mer vinäger.
  10. Blanda i lite sköljd blandad sallad på slutet om du önskar.
  11. Servera pastasalladen med gott bröd. Förvara kallt om den ska serveras senare.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej, tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Sommartips till grillen

Har du börjat tröttna på din grillrepertoar? Behöver du lite nya tips till grillen - och varför smakar grillat så gott? Här hittar du marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och tillbehör. 

Läs mer

Artikel

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.  

Läs mer

Artikel

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du alla möjligt tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Artikel

Äntligen ny sida

Välkommen till nya Receptfavoriter.se. Nu har sidan snyggats till och blivit mobilvänlig - bättre sent än aldrig. Detta är ett första steg och vi kommer att förbättra sidan ytterligare med större bilder, sökfunktionalitet och annat smått och gott. Ser ni några konstigheter så kontakta gärna mig så kan jag rätta till det. Stort tack till 040.se som byggt sidan.

Läs mer

Artikel