Fetaostfyllda lammfärsjärpar

Ett recept från Larsa Foods som importerar jättegod äkta fetaost. Servera med klyftpotatis, tomat- och avokadosallad samt tzatziki på ex. Larsas gräddyoghurt.
Du kan byta lammfärsen mot annan köttfärs också.

4 portioner fetaostfyllda lammfärsjärpar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram lammfärs
  • 2 msk flytande kalvfond
  • 70 gram fetaost
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk finhackad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 3 msk smör att steka i

Tillagning

  1. Knäck ägget i färsen, tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Smula ner fetaost i färsen.
  2. Blanda samman ingredienserna.
  3. Låt stå i kylen medan du förbereder önskade tillbehör som förslagsvis tzatziki, klyftpotatis och tomatsallad.
  4. Forma järpar och stek dem gyllenbruna runt om i ca 10 minuter.
  5. Servera med klyftpotatis, tomatsallad och en god tsatsiki.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer