Färskost med dill, citron och vitlök

Färskost med dill, citron och vitlök är gott som pålägg till nybakt bröd, ciabattas eller annat bröd vid midsommarbordet, julbordet, kräftskivan, festen eller buffen.
Hemgjord färskost passar också som röra till grillad fisk, lax, kyckling eller kött.

en bytta färskost ca 6-8 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 400 färskost
  • 1 dl grädde
  • 4 msk hackad dill eller ett knippe färsk dill
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Plocka och hacka dillen. Lägg i en bunke.
  2. Skölj citronen och finriv skalet av citronen samt pressa ur saften. Tillsätt till bunken.
  3. Pressa vitlöken i bunken.
  4. Blanda i färskosten till en jämn röra.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll en trevlig serveringsbytta med färskosten och täck över eller servera.
  7. Färskosten blir ännu godare om den får stå i kylen över natten.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer