Brännvinsost

Gör din egen brännvinsost till kräftskiva, julbord, midsommarbord, surströmmingskiva eller påskbord.

Istället för brännvin kan du ta konjak för konjaksost, calvados eller whisky (välj rökt eller orökt whisky).

1 brännvinsost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 5 min

Ingredienser

  • ca 0,5 - 1 kg lagrad ost, ex. cheddarost eller västerbottenost
  • 3 msk brännvin som ex. Aquavit, Östgöta Sädesbrännvin, konjak, calvados eller whisky

Tillagning

  1. Lägg osten i en påse och tillsätt spriten.
  2. Vänd runt osten så att spriten kommer runt osten.
  3. Låt stå i kylen någon dag att få smak.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer