Dela avokado tips

Tips på hur du delar en avokado och gröper ur den till två fina halvor. Halvorna kan du sedan skiva eller tärna eller fylla som de är med skagen och servera som räkfyllda 80-tals avokados. 

1 avokado

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 kniv

Tillagning

  1. Det kan vara svårt att veta om avokadon är mogen. Men om man luktar och klämmer lite försiktigt så ska den dofta och kännas lite mjuk. Ofta är avokadon i affären nästan mogen, då kan man låta avokadon ligga framme någon dag.
  2. Användbara och snygga halvor utan kärna och skal får man lättast på följande vis: skär ett snitt genom köttet runt hela kärnan.
  3. Vrid isär halvorna. Kärnan hamnar i den ena halvan.
  4. Hugg kniven försiktigt men bestämt i kärnan och vrid till så att kärnan lossnar från frukten, men sitter kvar på knivbladet.
  5. Ta en större stabil men tunn sked (alltså inte träslev eller liknande) och gröp från kanten i ett steg ut köttet.
  6. Vips så har du snygga halvor att skiva, tärna eller mosa.
  7. Pensla gärna avokadon med citron eller vinäger om den ska ligga framme annars mörknar den.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer