Chorizo med pasta och ajvar

Gott och enkelt. Chorizo är en stark smakrik korv. Köp färsk och fin råkorv chorizo.
Blir även gott med andra färska fina korvar.
Gör gärna hemgjord ajvar (paprikaröra) - sök här på receptfavoriter.
Vill du ha GI-variant så skippa pastan (eller välj fullkornspasta) och öka på bönor och avokado i salladen samt servera ajvaren som röra till.

4 portioner chorizo med pasta och ajvar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram chorizo
  • 350 gram pasta av valfri sort
  • 1,5 dl mild ajvar (paprikaröra)
  • Tillbehör: 65 gram grön blandsallad
  • 8 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger

Tillagning

  1. Tänd grillen. Börja koka vatten till pastan.
  2. Förbered sallad: skölj grönsallad. Skölj och dela tomater. Dela och gröp ur avokadon i dela i mindre bitar. Blanda med bönor, olivolja och vinäger i en skål.
  3. Koka pastan ca 10 minuter eller enligt paket.
  4. Stek eller grilla korven 5 minuter på varje sida så att den får fin färg och är genomstekt.
  5. Häll av pastan och blanda den med ajvar i en skål eller kastrull.
  6. Servera chorizon med pastan och salladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer