Korintsås

Introduktion och förberedelse

Korintsås är en sötsur och pikant sås med korinter.

Serveringsförslag

4 portioner korintsås

  • Förberedelse: 7 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 dl korinter
  • 4 dl vatten eller fond som kalv, kyckling eller fisk
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk socker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk vinäger eller ättikssprit (12 %)
  • 1 msk potatismjöl utrört i 2 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp vatten eller buljong med korinter, soja, socker, sirap och vinäger och småkoka i 5 minuter.
  2. Red korintsåsen med potatismjölet genom att röra ut potatismjölet i 2 msk kallt vatten i en skål eller ett glas.
  3. Tillsätt blandningen med potatismjöl och vatten samt rör om. Koka upp till första bubblan under omrörning.
  4. Servera korintsåsen varm till förslagsvis sillbullar och kokt potatis.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 48 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-01