Korintsås

Introduktion och förberedelse

En sötsur sås med korinter som är klassisk till sillbullar och kokt potatis.

Passar även till stekt strömming

4 portioner korintsås

  • Förberedelse: 7 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 dl korinter
  • 4 dl vatten eller fond som kalv, kyckling eller fisk
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk socker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk vinäger eller ättikssprit (12 %)
  • 1 msk potatismjöl utrört i 2 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp vatten eller buljong med korinter, soja, socker, sirap och vinäger och småkoka i 5 minuter.
  2. Red korintsåsen med potatismjölet genom att röra ut potatismjölet i vatten i en skål eller glas. Tillsätt under omrörning så mycket så att såsen tjocknar till önskad konsistens. Jag tycker korintsåsen ska vara som sweet chilisås i konsistensen.
  3. Koka upp korintsåsen och servera den varm till ex. sillbullar och kokt potatis.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 48 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-29