Vegansockerkaka utan ägg och smör

Vegansockerkaka. En sockerkaka utan ägg, smör eller mjölk (inget från djurriket). Bakad med sojamjölk, margarin och mjöl, socker samt bakpulver.
Smaksätt ev. med någon msk rivet citronskal eller apelsinskal; 1 riven bittermandel eller några msk kakao efter smak.

1 vegansockerkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 100 gram margarin
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt ev. smaktillsats. Värm ev. margarinet i en mikro så att det blir fingervarmt.
  4. Finfördela margarinet i mjölet med elvisp, matberedare eller fingertopparna.
  5. Tillsätt sojamjölk och rör ihop till en smet. Smaksätt ev. smeten med ex. rivet citronskal eller kakao om du vill ha det.
  6. Bred ut smeten i formen och grädda vegansockerkakan i cirka 30 minuter.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer