Vegan pepparkakor

Veganpepparkakor utan smör och mjölk. Pepparkakor för veganer. Det går faktiskt utmärkt att baka utan animaliska produkter - speciellt när det finns vegetabiliskt margarin.

1 sats veganpepparkakor

  • Förberedelse: 2 tim 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 3 tim

Ingredienser

  • 180 g fullkornsmjöl
  • 60 g råsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk mald kanel
  • 1 msk mald nejlika
  • 1 msk mald ingefära
  • 0,5 msk mald muskotnöt
  • 90 g vegetabiliskt margarin
  • 3 msk vatten

Tillagning

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kryddor väl i en bunke.
  2. Skär margarinet i kuber och arbeta in i mjölblandningen till en grynig massa.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt in så att degen blir fast och kan formas till en boll.
  4. Låt vila i kylen i minst 2 timmar.
  5. Baka och kavla ut med lite mjöl ca 3 mm tjock.
  6. Stansa ut pepparkakor och grädda på plåt med bakplåtspapper i 175 grader ca 20 minuter i omgångar tills degen är slut.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer