Amerikanska veganpannkakor

Amerikanska veganpannkakor med sojamjölk eller havremjölk. Utan ägg och mjölk. Vegovariant av amerikanska frukostpannkakor. Veganvariant av pannkakor.
Du kan tillsätta en halv burk majs i smeten för majspannkakor.
Gott med yoghurt, nötter och fruktsallad. Kan också serveras med avokado, mango och tomatsalsa.
Det blir 6-7 pannkakor på detta recept.

2 portioner veganpannkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,2 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 1,2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl eller blanda hälften sojamjöl med bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält margarin eller olja

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Blanda i vätskan till en rätt tjock smet.
  3. Vispa i smält margarin eller olja.
  4. Låt svälla 30 minuter.
  5. Smält matfett i en stekpanna. Låt den stå på medelvärme.
  6. Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan.
  7. Vicka lite så att smeten rinner ut.
  8. Grädda pannkakan tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  9. Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda andra sidan.
  10. Lägg upp pannkakan på ett fat och fortsätt grädda pannkakor tills smeten är slut.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer