Amerikanska veganpannkakor

Amerikanska veganpannkakor med sojamjölk eller havremjölk. Utan ägg och mjölk. Vegovariant av amerikanska frukostpannkakor. Veganvariant av pannkakor.
Du kan tillsätta en halv burk majs i smeten för majspannkakor.
Gott med yoghurt, nötter och fruktsallad. Kan också serveras med avokado, mango och tomatsalsa.
Det blir 6-7 pannkakor på detta recept.

2 portioner veganpannkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,2 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 1,2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl eller blanda hälften sojamjöl med bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält margarin eller olja

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Blanda i vätskan till en rätt tjock smet.
  3. Vispa i smält margarin eller olja.
  4. Låt svälla 30 minuter.
  5. Smält matfett i en stekpanna. Låt den stå på medelvärme.
  6. Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan.
  7. Vicka lite så att smeten rinner ut.
  8. Grädda pannkakan tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  9. Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda andra sidan.
  10. Lägg upp pannkakan på ett fat och fortsätt grädda pannkakor tills smeten är slut.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer