Tomatsås till pizza

En pizzasås med krossade tomater, tomatpuré, vitlök, tabasco och oregano.
Räcker till två runda pizzor eller en långpanna.
Annat som passar i pizzasåsen är torkad rosmarin, timjan, basilika och persilja. Vidare kan man ha i lite hackad gul lök och färsk chili.

3 dl tomatsås till pizza

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 burk krossade eller passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 droppar tabasco
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 1 pressad vitlök

Tillagning

  1. blanda alla ingredienser till pizzasåsen i en kastrull och småkoka i minst 15 minuter - gärna längre. Förslagsvis under tiden pizzadegen jäser. Späd ev med lite vatten om så inte såsen kokar torrt. Rör då och då.
  2. Smaka av tomatsåsen med vinäger, socker och mer salt och peppar.
  3. Om du vill kan du mixa pizzasåsen slät med en stavmixer.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer