Tomatsalsa med koriander

Tomatsalsa med färska tomater och färsk koriander. Gott till grillat, taco middag, tex mex, eller buffe. Färsk hackad koriander, tärnade tomater, olja, vinäger, rödlök och chili är en vanlig salsa i Mexiko. Där gör man tomatsalsa med massor av färsk hackad koriander och chilisås.

Man kan också ha i hackad färsk röd chili samt pressad vitlök. Salladslök eller gul lök kan ersätta rödlöken.

4 portioner tomatsalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 6 mogna stora kvisttomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 droppar tabasco eller efter smak
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj och tärna tomaterna och lägg i en skål.
  2. Skölj och hacka koriandern grovt och tillsätt till tomaterna.
  3. Skala och hacka löken samt blanda med tomaterna.
  4. Tillsätt olivolja, tabasco, salt och peppar och rör om till en salsa.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer