Quesadillas

Quesadillas är ostfyllda tortillas som värms i stekpanna, på grillen eller i ugnen så att osten smälter. Sedan viks bröden dubbla till halvmånar och skärs i trianglar.

Grundreceptet är med ost och ev. chili. Quesadillas är goda som varma ostbröd till bla tex-mex, tacobuffé, soppa eller som till middag med grillad kyckling, gräddfilssås, tomatsalsa, guacamole och svarta bönor samt grönsallad.

Här har jag valt att fylla med chili, tärnad tomat, rödlök och avokado samt servera med grönsallad som enkel lunch.

Vidare kan man ha på extra chilisås, hackad färsk koriander, svarta bönor, salsa, gräddfil, majs, kokt ris, strimlad isbergssallad eller tärnad gurka.

Istället för röd spansk peppar kan du ta valfri chili ex. några droppar tabasco, några skivor jalapeno, några tsk Sriracha chilisås eller hot chipotle sås.

Quesadillas kan också serveras som snittar, tilltugg eller förrätt med guacamole och tomatsalsa.

Här har jag räknat 2 quesadillas (stora tortillas) per portion. Serveras de som tilltugg eller förrätt så räkna en tortilla per portion. Alternativ är att välja små tortilla bröd - räkna då 3 små tortillabröd per stor portion och 1,5 för tilltugg eller förrätt.

2 portioner quesadillas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som cheddar, pizzost eller mozzarella
  • 1 röd spansk peppar
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 tomat

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader. Alternativ är att steka eller grilla quesadillas.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Tärna den.
  4. Skölj och tärna tomater. Skölj, dela och kärna ur chili samt finhacka den.
  5. Blanda riven ost, hackad chili och lök i en bunke.
  6. Strö över ett tunnt lager ost på varje tortillabröd.
  7. I UGNEN: lägg ut tortillabröden med osten på två eller tre ugnsplåtar.
  8. Värm dem tills osten smält, ca 5 minuter. Akta så de ej bränns.
  9. I STEKPANNA ELLER PÅ GRILLEN: värm tortillabröden med osten på medelvärme tills osten smält.
  10. VIDARE: Strö över resten av fyllningen som ex. hackad tomat och avokado.
  11. Vik dem dubbelt till halvmånar och tryck ihop dem.
  12. Till servering så skär du dem på en skärbräda i tårtbitar förslagsvis i fyra trianglar vardera med en vass kniv.
  13. Servera quesadillas varma med önskat tillbehör ex. grönsallad eller dipp som gräddfil, tomatsalsa och guacamole.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer