Tomatchutney

En mild Indisk tomatsås, chutney eller ketchup med färska tomater, lök, rödbeta och kardemumma. God som mild sås till det mesta ex. som extra tomatsås, dipp till naan-bröd, grönsaker, grytor, currys, pasta med mera.

Om du lagar en stor sats och vill du spara tomatchutneyn länge kan du tillsätta konserveringsmedel som natriumbensoat enligt paket.

6 portioner tomatchutney

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 250 gram kvisttomater
  • 1 gul lök
  • 1 rödbeta
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk mald svartpeppar
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och klyfta tomater. Skala och klyfta lök. Skala och tärna rödbetan.
  2. Lägg i en kastrull med någon dl vatten och koka i 10 minuter tillsammans med kardemumma, svartpeppar, chilipulver, socker och salt.
  3. Lägg upp i en mixer och mixa till en slät röra likt ketchup.
  4. Lägg tillbaks i kastrullen och låt koka ihop tills det är dags att servera.
  5. Häll upp i skål eller burk och servera. Eller låt svalna och spara i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer